Dalekovod d.d. potpisao ugovor o uvrštenju redovitih dionica u Službeno tržište Zagrebačke burze

Danas je na Zagrebačkoj burzi potpisan Ugovor o uvrštenju redovnih dionica Dalekovoda d.d. u Službeno tržište Zagrebačke burze. Od 22. prosinca ove godine na Službenom tržištu Zagrebačke burze počinje se trgovati sa 2.293.812 redovnih dionica Dalekovoda...

Do sada su dionice Dalekovoda bile uvrštene u Redovitom tržištu u kojem su, gledano po ostvarenim prosječnim dnevnim prometima, bile jedne od najtrgovanijih burzovnih dionica.

Nakon potpisivanja ugovora uslijedila je prezentacija kompanije koju su održali g. Damir Skansi, pomoćnik Predsjednika Uprave za strategiju i korporativno upravljanje, gđa. Tea Martinčić, Direktorica Sektora financija i računovodstva, g. Jurica Prižmić, Direktor Sektora za korporativno upravljanje i g. Branimir Alujević, Direktor poslovne cjeline Inženjering.

Dalekovod je unatoč nepovoljnom gospodarskom okruženju nastavio rasti i u 2009. godini te uspio zadržati respektabilne profitne marže. Plan je u 2010. nastaviti sa razvojnim ciklusom koji bi trebao omogućiti da kompanija postane vodeći europski pružatelj usluga u sektorima infrastrukturnih djelatnosti u elektroenergetici, cestovnom i željezničkom prometu, telekomunikacijama, plinovodima te graditeljstvu.

Dalekovod će i dalje zadržati strateški fokus na inozemna tržišta te u budućnosti namjerava povećati udjel prihoda sa inozemnih tržišta u strukturi ukupnih prihoda. Kompanija u 2010. planira većinu prihoda generirati iz stranih tržišta sa posebnim naglaskom na visoko rastuća tržišta skandinavskih zemalja. Strategija kompanije je i diversifikacija u niše dugoročno profitabilnih infrastrukturnih industrija poput obnovljivih izvora energije, a s ciljem osiguranja stabilnost prihoda i marži.

Na temelju dosadašnjih referenci Dalekovod danas predstavlja jedinstvenu investicijsku priču utemeljenu na komercijalizaciji znanja i iskustva u razvoju, projektiranju, proizvodnji i montaži u sektorima infrastrukturnih djelatnosti.

Potpisivanje Ugovora sa Zagrebačkom burzom, kao i predstavljanje razvojnih planova investitorima, predstavlja značajan novi korak u nastupu Dalekovoda na domaćem tržištu kapitala.
Uvrštenjem u Službeno tržište Zagrebačke burze Dalekovod će povećati transparentnost poslovanja s namjerom proširenja baze potencijalnih investitora te na taj način stvaranja pretpostavki za uvrštenje na Prime Market.

Savjetnik Dalekovodu i agent uvrštenja je Interkapital vrijednosni papiri d.o.o., investicijsko društvo iz Zagreba.

Za dodatne informacije molimo nazovite tel. 01 4825 850 i 01 2459 708.

vrh stranice