Izgradnja DV 420 kV Sauda-Liastolen

Dalekovod d.d. je na međunarodnom natječaju, i u iznimno jakoj konkurenciji između nekoliko renomiranih tvrtki, primio obavijest o dodjeli posla na izgradnji dalekovoda 420 kV Sauda - Liastolen. Dalekovod d.d. će u okviru ovog ugovora isporučiti kompletnu opremu i izvoditi radove na izgradnji novih 30 km dalekovoda...
Ističemo da je trasa dalekovoda položena na području Norveške gdje do izražaja dolazi izrazito oštra kontinentalna klima s utjecajem promjenjivih klimatskih uvjeta s Atlantika. Izgradnja dalekovoda odvijati će se uz korištenje helikoptera, što je uobičajena praksa kada se radi o izgradnji dalekovoda u Norveškoj, gdje su zahtjevi po pitanju zaštite okoliša izrazito visoki, ali i sigurnosti u obavljanju takvih vrsta poslova. Radovi će, obzirom na vremenske uvjete i iznimno kratko razdoblje u kojem se mogu odvijati (između ožujka i listopada), započeti sredinom ožujka 2010.godine, a očekivani završetak radova je lipanj 2011. godine.

Svrha izgradnje ovog dalekovoda je povećanje energetskog kapaciteta s obzirom na rastuću potrošnju električne energije te povećanje pouzdanosti u isporuci električne energije potrošačima.
vrh stranice