Očitovanje - utjecaj COVID-19 virusa na poslovanje Društva Dalekovod d.d.

13.03.2020.

Sukladno preporuci Europskog nadzornog tijela za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) kompanija Dalekovod d.d. objavljuje korake vezane uz obavljanje poslovnih aktivnosti s obzirom na utjecaj COVID-19 virusa na financijska tržišta.
Društvo Dalekovod d.d. osnovalo je krizni stožer za upravljanje situacijom razvoja epidemije virusa COVID-19 i postupanjima u aktivnostima izazovnim za poslovanje kompanije. Stožer koji je nadležan za cijelu Dalekovod Grupu, redovito će izvještavati o eventualnim promjenama vezanim za kontinuitet poslovanja.
Kompanija redovito prati upute Ministarstva zdravstva vezane uz mjere koje reguliraju međunarodni promet ljudi i na temelju kojih je donesena odluka o zabrani putovanja za sve zaposlenike u države/područja: Kina, Južna Koreja, Italija, Njemačka, Hong Kong, Japan i Singapur. Popis zemalja nije konačan i mijenjat će se sukladno preporukama nadležnih tijela.
Napravljen je i detaljan plan u slučaju pojave oboljelih od Korona virusa u samoj kompaniji te će biti distribuiran sukladno Planu obavješćivanja koji je dostupan na svim lokacijama i gradilištima.
Situacija na ključnim tržištima Dalekovoda, u Skandinaviji i na domaćem tržištu, situacija je stabilna, radovi se izvode bez zastoja uz paralelno planiranje postupanja u slučaju eskalacije.
Dalekovod d.d. redovito će izvještavati o svim relevantnim informacijama koje se tiču utjecaja bolesti COVID-19 na temeljne čimbenike, izglede ili financijsku situaciju u skladu sa svojim obvezama transparentnosti iz Uredbe o zlouporabi tržišta.
vrh stranice