Promjene u Upravi od 1. ožujka 2019. godine

27.02.2019.

Dalekovod d.d. (dalje u tekstu: “Dalekovod Grupa”) obavještava javnost da je Nadzorni odbor na sjednici održanoj dana 27. veljače 2019. godine donio odluku o imenovanju gospodina Tomislava Rosandića na mjesto predsjednika Uprave na razdoblje od četiri godine s početkom mandata od 1. ožujka 2019. godine.
Tomislav Rosandić (foto: Večernji list) 
 
Tomislav Rosandić ima višegodišnje menadžersko iskustvo rada u velikim domaćim i regionalnim kompanijama. Tijekom karijere obnašao je funkcije, predsjednika Uprave ili člana Uprave, izvršnog direktora te direktora za financije. Također, tijekom karijere bio je i član Nadzornih odbora domaćih i stranih kompanija. U Dalekovod Grupu na poziciju predsjednika Uprave dolazi iz HEP Grupe gdje je obnašao funkciju člana Uprave zaduženog za financije.
Na istoj sjednici Nadzorni odbor donio je odluku o imenovanju gospodina Đure Tatalovića na mjesto člana Uprave zaduženog za financijsko i operativno restrukturiranje na razdoblje od četiri godine s početkom mandata od 1. ožujka 2019. godine.
Đuro Tatalović ima višegodišnje iskustvo rada u financijskim institucijama, a timu Dalekovod Grupe pridružio se u rujnu 2018. godine te je bio zaposlen na funkciji Savjetnika Uprave. U dosadašnjem radu u Dalekovod Grupi operativno je vodio proces prodaje društva Dalekovod Professio d.d. (vjetroelektrane) i bio zadužen za proces financijskog restrukturiranja.
Dosadašnji predsjednik Uprave gospodin Alen Premužak, koji je poziciju predsjednika Uprave obnašao od prosinca 2015. godine, karijeru nastavlja izvan Dalekovod Grupe. Iz Uprave također odlazi i gospodin Ivica Kranjčić, koji je tu poziciju obnašao od rujna 2016. godine.
Uz nove članove, dijelom Uprave će biti i sadašnji članovi Uprave, gospodin Ivan Kurobasa i gospodin Tomislav Đurić.
Dalekovod Grupa s novom Upravom ulazi u sljedeću fazu financijskog i operativnog restrukturiranja s naglaskom na operativnoj i troškovnoj efikasnosti, s ciljem povećanja vrijednosti kompanije, te izlasku iz postupka predstečajne nagodbe.

vrh stranice